HISTORIE 

Medio juni 2016 is Wilco van Beugen van T.S.V. Theole gaan informeren bij MEC’07, TEC, RKTVC en Teisterbanders wat ze er van zouden vinden om gezamenlijk een toernooi te organiseren. De eerste reacties waren enthousiast. In oktober 2016 werd de eerste bespreking gehouden en iedereen wilde ervoor gaan. Ook werd de naam verzonnen voor het toernooi; Rivierenland jeugdtoernooi. Ten eerste moest de achterban hiermee akkoord gaan. En er kwam een sponsor die voor 3 jaar garant stond, namelijk eb Personeelsdiensten.

En zo werd de naam van het toernooi het eb Personeelsdiensten Rivierenland jeugdtoernooi.  Daarna moest er gekeken worden welke leeftijdscategorieën er konden spelen. Dit werden JO9 t/m JO15 en alle meiden teams tot MO17. Iedere vereniging kreeg een leeftijdscategorie toegedeeld, met dien verstande dat de meiden een eigen toernooi hadden. De eerste editie vond plaats op 20 mei 2017 en werd een groot succes, met hier en daar natuurlijk een verbeterpuntje.

 

Na dit succes kreeg de organisatie het verzoek van fc Lienden en MVV’58 uit Meteren of zij in mochten stappen. Na enig overleg werd dit akkoord bevonden. Nu werd het eb Personeelsdiensten Rivierenland jeugdtoernooi nog groter.  De 2de editie ging plaats vinden op 9 juni 2018 en de verenigingen hoefden over deze datum niet eens meer toestemming te vragen aan de besturen. Zij hadden direct door dat het een goede zaak en een mooie afsluiting voor alle teams van het seizoen was. Nu werd het toegankelijk voor bijna alle teams van O7 t/m O17, zowel meiden als jongens, in totaal bijna 2000 spelers. Voor het eerst moesten er voor 1 toernooi meer dan 200 bekers en ruim 700 vaantjes worden besteld. En met deze 2 nieuwe verenigingen werd het weer een succes. 

 

Door Corona heeft het toernooi in 2020 en 2021 niet plaatsgevonden. Maar in 2022 hebben we de 4de editie georganiseerd. Dit was een groot succes met meer dan 200 teams die mee hebben gedaan. Na dit toernooi zijn ook ISC uit Ingen en vv Kesteren toegetreden tot de organisatie van het Rivierenland Jeugdtoernooi. 

 

Hieruit blijkt dat het concept om samen te werken zijn vruchten afwerpt. Hierdoor hebben veel voetbalspelers en speelsters en onvergetelijke dag. 

 

Op onze facebook pagina staan foto’s en filmpjes die een impressie geven van het toernooi.